maanantai 27. joulukuuta 2021

Käytännön pilaa vai asiakaspalvelua ala Crypto.com

 Menin taannoin naimisiin ja otin puolisoni sukunimen. Ennen nimenvaihtoa olin avannut Crypto.comiin tilin ja luonnollisesti tämä tili on vanhalla nimelläni. Tein tilillä kaksi ostoa ja sitten se on jäänyt käyttämättä useiden kuukausien ajaksi. Nyt kuitenkin päätin jatkaa kokeiluani ja tarkoituksenani oli tilata Crypto.comin debit kortti. En voi tilata korttia väärällä nimellä, joten ennen kortin tilaamista pitää saada vaihdettua sukunimi tilini tiedoista.

Tätä ei luonnollisestikaan voi tehdä itse vain vaihtamalla nimeä asetuksista, vaan pitää ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Crypto.com on mobiilisovellus ja siinä on chatti jota voi perjaatteessa käyttää sisäänkirjautuneena. Käytännössä "asiakaspalvelussa on ruuhkaa" joten reaaliaikaista asiakaspalvelua on turha odottaa. Lähetin siksi 19/11/21 ihan perinteisen sähköpostin, jossa esitin asiani ja pyysin ohjeita nimenvaihtoon.

Asiakaspalvelu vastasi viestiini seuraavana arkipäivänä: "Meillä on ruuhkaa. Voit etsiä asiaasi ratkaisua faq:n kautta tai olla meihin yhteydessä sovelluksen chatin kautta. Jos haluat jatkaa tätä viestiketjua, vastaa viestiimme 24h sisällä ja palaamme asiaasi ykkös prioriteetilla. Muussa tapauksessa suljemme tapauksen".

Päätin noudattaa ohjetta ja otin uudelleen yhteyttä chatin kautta jättämällä sinne samansisältöisen viestin, kuin mitä sähköpostiin aikaisemmin. Sain sähköpostiini vastauksen: "Meillä on ruuhkaa. Voit etsiä asiaasi ratkaisua faq:n kautta tai olla meihin yhteydessä sovelluksen chatin kautta. Jos haluat jatkaa tätä viestiketjua, vastaa viestiimme 24h sisällä ja palaamme asiaasi ykkös prioriteetilla. Muussa tapauksessa suljemme tapauksen".

Vastasin tähän sähköpostiin, että asiani on ratkaisematta ja että tarvitsen ohjeet nimenvaihtoa varten.

Sain asiakaspalvelusta sähköpostin, jossa minua kehotettiin ottamaan itsestäni kuva, jossa pitelen paperia, johon on kirjoitettu teksti crypto.com, tämä päivä ja nimeni ja lähettämään tämä kuva vastauksena sähköpostiin. Tein työtä käskettyä. Koska en ollut varma kumpaa nimeä he tarkoittivat, kirjoitin paperiin molemmat nimet ja lisäksi pyynnön päivittää sukunimi tietoihini.

Asiakaspalvelu vastasi viestiini seuraavana arkipäivänä: "Meillä on ruuhkaa...".

Vastasin tähän sähköpostiin, että asiani on ratkaisematta ja että olen lähettänyt pyydetyn kuvan edellisessä vastauksessani.

Asiakaspalvelu vastasi viestiini seuraavana arkipäivänä: "Meillä on ruuhkaa...".

Vastasin tähän sähköpostiin, että asiani on edelleen ratkaisematta.

27/11/21 asiakaspalvelu vastasi, että asiastani on auki jo aikaisempi pyyntö (en nyt tiedä viitattiinko alkuperäiseen sähköpostiin vai chattiin), joten pyyntöni suljetaan. En myöskään tiedä suljettiinko sähköposti- vai chattipyyntö. Jäin kuitenkin odottamaan ratkaisua.

Viikkoa myöhemmin, kun nimi sovelluksessa oli edelleen sama eikä mitään ollut kuulunut, lähetin vastausviestin aikaisemmin saamaani viestiin, johon liitin jo valmiiksi kuvan itsestäni pitelemässä paperia, johon kirjoitin crypto.com, pvm, vanha nimeni, uusi nimeni.

Asiakaspalvelu vastasi viestiini seuraavana arkipäivänä: "Meillä on ruuhkaa..."

Vastasin sähköpostiin, että asiani on ratkaisematta ja pyysin heitä edistää asiaani.

Sain asiakaspalvelusta sähköpostin, jossa minua kehotettiin ottamaan itsestäni kuva, jossa pitelen paperia...

Lähetin uuden kuvan uudella päivämäärällä.

Asiakaspalvelu vastasi viestiini seuraavana arkipäivänä: "Meillä on ruuhkaa..."

Vastasin sähköpostiin heti, että asiani on ratkaisematta ja anoin heitä edistää asiaani. Liitin viestiini varmuuden vuoksi kuvan uudella päivämäärällä, enkä kuullut asiakaspalvelusta enää sen jälkeen.

22/12/21 lähetin asiakaspalveluun sähköpostia, jossa kerroin että asiani on edelleen ratkaisematta. Liitin viestiini varmuuden vuoksi kuvan uudella päivämäärällä.

Sain asiakaspalvelusta sähköpostin, jossa minua kehotettiin ottamaan itsestäni kuva, jossa pitelen paperia...

Lähetin uuden kuvan uudella päivämäärällä.

Nyt asiakaspalvelu vastasi  että pitämässäni kuvassa ei saa näkyä mitään muuta kuin pyydetyt tiedot. Sain myös mallikuvan, miltä kuvan pitäisi näyttää, mutta en ohjetta siitä, kumpi nimi paperiin pitää kirjoittaa. Lähetin viestiin vastauksena kaksi erillistä kuvaa, joissa molemmissa pitelin paperia johon olin kirjoittanut crypto.com, pvm ja nimeni. Toiseen vanhan, toiseen uuden nimen.

Asiakaspalvelu vastasi viestiini jouluaattona: "Meillä on ruuhkaa..."

Vastasin sähköpostiin, että asiani on ratkaisematta ja rukoilin heitä edistää asiaani. Liitin viestiini varmuuden vuoksi kuvan uudella päivämäärällä. 

Tänään sain taas asiakaspalvelusta sähköpostin, jossa minua kehotettiin ottamaan itsestäni kuva, jossa pitelen paperia...

Lähetin uuden kuvan uudella päivämäärällä ja uudella nimelläni. Ja ihme tapahtui - asiakaspalvelija vastasi viestiini ja pyysi lähettämään vielä kuva vanhalla nimelläni. Tämän saatuaan hän pyysi minua lähettämään kuvan ID kortistani ja kertoi, että tilini resetoidaan. Tein identifikoinnin uudestaan kun kirjauduin resetoidulle tililleni ja hetken aikaan ehdin juhlia, kun näin tilini tiedoissa uuden nimeni. Voitto!

Paitsi, että... jotta voin siirtää Crypto.com tililleni rahaa pankkitililtäni, pitää molemmissa tileissä olla sama nimi. Crypto.comin tiedoissa pankkitilini nimenä lukee edelleen vanha sukunimeni. Luonnollisesti pankkitilini on todellisuudessa uudella nimelläni. 

Lähetin asiakaspalveluun juuri viestin, että tarvitsen apua Crypto.comin pankkitilitietojeni päivittämiseen...

Tällä hetkellä Crypto.comin asiakaspalvelussa on minusta 11 kuvaa pitelemässä paperia, johon olen kirjoittanut crypto.com, pvm ja nimeni. Saa nähdä päästäänkö täyteen 20 kuvan settiin, ennen kuin pystyn taas käyttämään tiliäni.


Photo by Catalin Paterau on Unsplash




Ei kommentteja: