keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Kuulostaako tämä jo liian hyvältä?

Sain yhteistyötarjouksen blogini sähköpostilaatikkoon. Jos sinulla on sijoitusaiheinen blogi, olet luultavasti saanut saman yhteistyötarjouksen.

Tarjouksen tekijä toivoo minun soittavan hänelle puhelimitse, ilmeisesti siksi, että sähköpostin kautta välitetty ansaintamalli jättäisi kirjallisen todisteen keskustelusta.

Yhteistyö menisi kuitenkin käytännössä näin:

1. Blogistani ohjataan tekstilinkillä, bannerilla tms. ihmisiä ensin tarjouksen tekijän laskeutumissivulle tai riippuen siitä tavasta jolla liidistä on otettu ”koppi”, jo suoraan postituslistalle.
Tekstilinkkejä ja bannereita voisi olla useita eri aihepiireistä, jolloin niillä saadaan tehokkaampi kattavuus.

2. Tarjouksen tekijä kontaktoi itse listalle kertyneet ihmiset automaattisella sähköpostilla ja esittää heille ansaintamahdollisuuden. Osa näistä ihmisistä tarttuu tarjoukseen ja liittyy "yhtiöön" jonka edustaja tarjouksen jättäjä on.

Tarjouksen tekijä kertoo edustamansa yhtiön kasvavan tällä hetkellä maailmanennätysvauhtia, yli 20 000 uutta jäsentä päivässä. Tuotto-odotuksen ollessa erinomainen. Tarjouksen tekijä kertoo myös huolehtivansa yhtiön jäseniksi tulleiden ihmisten ohjauksesta kun he ovat liittyneet mukaan.

"Mahdollisuus on tienata koko loppuelämä kerran tehdystä työstä (jonka tekisin suurimmalta osalta sinun puolestasi) Liikenteen laatu ja määrä ovat ratkaisevia tekijöitä. Hyvin pian olisi nähtävissä kuinka suuri osa listalle kirjautuneista tulisi toimintaan mukaan, lukema pysyy hyvinkin tarkkaan samanlaisena pitkälle tulevaisuuteen. Realistinen ansaintamahdollisuus on muutamasta satasesta kuukaudessa useiden kymmenien tuhansien eurojen kuukausituloon. Korostan vielä että realistinen mahdollisuus, koska tällä hetkellä suomessa on jo useampikin jäsen jotka ansaitsevat yli kymmenen tuhatta passiivista tuloa kuukaudessa."

Tarjouksessa yritetään painostaa myös tarttumaan tilaisuuteen käyttäen psykologiaa: jos en nyt liity joukkoon mukaan, tulen katumaan sitä kun näen muiden rikastuvan ympärilläni.

Viestin lähettäjä kysyy minulta: "Kuulostaako tämä jo liian hyvältä?" Kyllä kuulostaa. Se kuulostaa minusta nimittäin aivan pyramidihuijaukselta.

Jos sinä olet saanut tämän viesti, ehkä jopa tarttunut tarjoukseen... Tai jos sinua on lähestytty satunnaisen linkin klikkaamisen jälkeen hurjaa tuottoa lupaavalta taholta, kehotan miettimään kahdesti.

Itse kirjoitin viestin lähettäjälle tällaisen vastauksen, kun hän lähestyi minua asian tiimoilta jo toistamiseen:

Minulla on ollut juuri hiljainen kausi bogin suhteen, koska kaikki vapaa-aika on kulunut opintojen parissa. En siksi ollut lukenut enkä luonnollisesti myöskään vastannut viestiisi.

Jos tosiaan olet lukenut blogiani, olet ehkä huomannut ettei siellä juuri ole mainoksia. Ja jos mainoksia on, ne ovat tyyliin Moi:n liittymä tai hävikkiruokakaupan mainos. Minun blogistani et löydä pikavippimainoksia tai mitään muutakaan, joka voisi olla moraalisesti harmaalla alueella.
Tekemäsi yhteistyötarjous saa välittömästi hälytyskelloni soimaan. Toivon, että blogini inspiroimat ihmiset pääsevät eroon turhista kuluistaan ja onnistuvat välttelemään sellaisia karikoita, joihin hiukan asioihin perehtymällä voi olla karahtamatta. En ikipäivänä osallistuisi sellaisen palvelun markkinointiin, jonka tarkoituksena olisi ns. "ottaa tyhmiltä rahat pois". Se vähä mitä yhtiöstäsi kerrot, kuulostaa suoraan pyramidihuijaukselta. Mikä tahansa joka kasvaa nopeasti ja tuotto nousee uusien jäsenten myötä, perustuu lähes poikkeuksetta uusilta jäseniltä perittyihin maksuihin.
Minulla ei ole ongelmaa historian pohtimisen kanssa. 

Elämässäni olen ehtinyt ohittaa lukuisia ansaitsemismahdollisuuksia joita halutessani voisin murehtia. En silti aio muuttaa ajatusmaailmaani tai strategiaani tai sitä, miten kohtelen lajitovereitani. On totta että ajoissa pyramidihuijauksen mukaan lähteneet ovat voineet ansaita miljoonia, mutta minulle se ei olisi tuoton arvoista.

Jos tuotetta markkinoidaan lauseella: "Kuulostaako tämä jo liian hyvältä?" se todennäköisesti kuulostaa minusta liian hyvältä ollakseen tottta.

Ystävällisin terveisin,
HolvinHoitaja

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hatunnoston arvoinen suoritus! Arvostan! Nykyään on liikaa blogeja, jotka pyörivät affiliate-linkkien ym. mainonnan ympärillä. Sisältö on melkoista höttöä ja jokainen kirjoitus tuntuu olevan jonkinlainen "mainos".

Ymmärrän toki, että moni tekee bloggaamisella tuloja tai yrittää ansaita sillä elantonsa, mutta liian moni blogi on mennyt liikaa kaupalliseen suuntaan.

Mukava huomata, että on vielä olemassa blogeja, joissa pääasiallinen tarkoitus on ihmisten valistaminen ja auttaminen.

Kiitos.