perjantai 29. maaliskuuta 2024

Veroilmoitus 2023, aloittamisen vaikeutta

 Näin se vuosi taas vierähti ja kalenterissa on 4 vapaa päivää ihan vain veroilmoituksen täyttämistä varten.

Toki ihan neljää päivää tässä puuhassa ei mene, mutta pitää jättää vähän aikaa myös ohjeiden kirjoittamista varten. Veroilmoituksia kun tulee tehtyä aina se 2 kpl (oma ja puolison) ja lisäksi joka vuosi verottaja tekee pieniä muutoksia pohjaan, jotta edellisen vuoden ohjeita ei pysyisi noudattamaan. Tai sitten parantaakseen palveluaan ja täyttääkseen lakimuutokset...

Ja lisämausteena yleensä on, että myös omassa sijoitustoiminnassa tapahtuu muutoksia, jotka pakottavat ajattelemaan asioita vähän uudesta vinkkelistä JA parhaassa tapauksessa vuodessa on myös kehittänyt omaa verosuunnitteluaan.

Olen ollut viime vuonna (2023) erityisen laiska kuittikirjanpidossa ja normaalin valmiin excelin sijaan minulla on kuitit vain kuvina (ja kenkälaatikossa) ja joudun tekemään lajittelun ja kirjaamisen nyt samalla kun teen veroilmoitusta. Tämä ajatus on kalvanut koko vuoden enkä silti ole parantanut tapojani.

Tavoitteenani on tässä samalla 2023 kasaa purkaessani laittaa samalla kuntoon myös alkuvuoden 2024 kirjanpito, jolloin siitä olisi mukavampi jatkaa.

Normaalisti kun teen ostoksen, josta tulee kuitti, otan kuitista samantien kuvan puhelimella. Nimeän kuvan järjestelmäni mukaisesti ja siirrän sen pilveen oikeaan kansioon. Näin kirjanpito muodostuu kuin itsestään. Kuitteja, viestintää yms. varten minulla on pilvessä jokaiselle vuokrakohteelleni oma kansio. Samaan kansioon lisään kuvat myös, kun vaikkapa vuokralainen vaihtuu (lopputarkastus- ja alkutarkastuskuvat) tai jos haluan päivittää kuvia vaikkapa vuokrailmoitusta varten.

Nyt kuitenkin olen laiskotellut ja kuvat ovat kertyneet vain puhelimen muistitilaan ja koska vaihdoin viikko sitten puhelinta, heitin koko klimpin sellaisenaan pilveen ilman nimeämistä ja ilman kansiointia. Todennäköisesti kohta kun avaan tämän rotanpesän, ajattelen ettei ikinä enää...

Miksi siis olen elänyt sijoitustoiminnan suhteen kuin pellossa? Ihan vaan siksi, että aina ei huvita. Joskus tekee vain minimin.

Ei kommentteja: