sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Sitten olisi keittiön vuoro

 Keittiöksi valikoitui Saksalaisen Noblessan malli rosterin värisillä ovilla, johon ihastuimme ensinäkemältä. Suoraan sanoen emme olleet nähneet aikaisemmin mitään vastaavaa ja tämän keittiön näkeminen livenä vei meiltä heti jalat alta.

Keittiösuunnitelman meille teki Sete Oy:n Kaisa Koivunen Noblessan Espoon myyntipisteessä. Voin suositella Kaisaa pyyteettömästi, sillä varsinaisten kaappien lisäksi hän etsi aktiivisesti meille sopivia vaihtoehtoja kodinkoneista ja oli aina tavoitettavissa kun apua tarvitsimme. Moni muu keittiömyyjä sivuutti kodinkoneet täysin, vaikka ne ovat oleellinen osa toimivaa keittiötä. Meille kävi muutama ikävä vastoinkäyminen ja myös nämä tilanteet Kaisa hoiti ilman mitään viivytystä. Iso kiitos siis Kaisa Koivuselle.

Keittiön toimitusaika oli 11 viikkoa ja rungot toimitettiin koottuina yhtenä toimituksena. Toimitus ja asennus oli ajoitettu niin, että rekka ajoi aamulla pihaan ja tuntia myöhemmin asentaja saapui paikalle. Asennuksen oli tarkoitus olla muutaman päivän sisällä. Siis piti olla. Valitettavasti asentaja autosta noustessaan liukastui ja yhä kahvasta roikkuen teki voltin ja venäytti selkänsä. Hän kävi sisällä tarkastamassa että kaikki tarvittava oli toimitettu ja lähti sitten päivystykseen. Tuomiona oli pitkä sairasloma. Koivusen Kaisalla ei kuitenkaan mennyt sormi suuhun ja hän järjesti meille toisen asennusporukan jo parin päivän päähän. Kodinkoneiden asennus sai kuitenkin jäädä odottamaan tasoja, jotka hankimme muuta kautta.

suojamuovit vielä paikallaan

Suomesta on muuten mahdotonta löytää syvän mustaa valkoraitaista marmoria tai sen jäljitelmää korkeakiiltoisella pinnalla. Tämä tuntuu todella hämmentävältä, kun katsoo kuinka paljon valkoisia marmorivaihtoehtoja on tarjolla ja etenkin tilanne on outo, koska kokovalkoisten keittiöiden (joita myydään kuin leipää) myyntikuvissa valkoiset rungot ja ovet on usein yhdistetty mustaan marmoritasoon.
Tason oli kuitenkin oltava musta, sillä musta väri toi oikealla tavalla kaappien rosterivärityksen esiin, kun puu ja vaaleat pinnat himmensivät sitä.

Kävimme läpi kaikki pääkaupunkiseudun kivi- ja keittiömyymälät sekä rakennustarvikeliikkeet.
Lopulta näimme yhdessä laattaliikkeessä täsmälleen haluamamme kuosin. Tämä paksu laatta on keraaminen ja tulee vain laattakoossa. Onneksi pienessä keittiössämme ei ole valtavan suuria yhtenäisiä pintoja ja keskusteltuamme ratkaisusta Saneeraus Sanelan kanssa, saimme tarjouksen myös tason ja taustan työstämisestä laattojen avulla.Ei kommentteja: