lauantai 1. huhtikuuta 2023

Hiukan jo valmista pintaa

 Lattiamateriaaliksi meille valikoitui laminaattien sijaan vinyylilankut. Valintaan vaikutti aikaisemmat kokemukset erilaatuisista laminaateista, käyttöluokka ja ekologisuus sekä asennuksen helppous. Koska lankut haluttiin kalanruotoladontana jätimme homman suosiolla ammattilaisille. Mutta näin jälkikäteen uskallan sanoa, että suoraan ladottuna olisin selvinnyt hommasta itsekkin. Etenkin kun vinyylilankkujen asentamisessa ei tarvita edes laminaattileikkuria, vaan katkaisu käy näppärästi mattoveitsen avulla. Valitsemassamme tuotteessa on alusmateriaali ja askelvaimennus suoraan mukana. Asennus käy lukkopontin avulla vaimattomasti eikä mitään liimoja tarvita.

Vinyylilankku DomusFlooring PowerStep 6000HB+, valkoinen tammi, kalanruoto


Kun lattiat olivat valmiit ja kaikki seinät oli saatu tasoitettua, maalattua, tasoitettua uudelleen, maalattua ja vielä kertaalleen tasoitettua ja maalattua, oli aika laittaa listoja paikalleen. Koska vanhassa asunnossamme on joitain jänniä vanhoja piirteitä, päätimme hiukan korostaa näitä valitsemalla extra korkeat jalkalistat. Yhtenä syynä oli toki että meillä oli myös johtoja piilotettavana ja seinien alareunat olivat kamalan näköiset Luginomassasta johtuen (ks postaus Luginomassa aka. kananpaska). Remonttitarjousta laatiessa tätä ei ollut tullut erikseen mainittua ja tilanteen havaittuaan Saneeraus Sanelan Teemu Sanela kävi pikaisesti hankkimassa suuremman katkaisusahan, jotta 10cm korkuisiin jalkalistoihimme saatiin jiirit kohdalleen. Olin hiukan pahoillani tästä ennakoimattomasta menoerästä, mutta Teemu ei itse asiasta meille edes maininnut. Saimme kuulla tilanteesta yhdeltä työmiehistä.

Myös kattojen maalauksen hoiti Sanelan porukka, koska itselleni tulee niska kipeäksi jo pelkästä ajatuksesta. Toinen kohde, johon en katonut oleva riittävän pätevä, oli makuuhuoneen efektiseinän tapetointi. 

 Lauttasaaresta löytyy 1927 vuonna avattu idyllinen kahvila Mutteri, jonka seinällä on aivan ihastuttava tapetti. Tämän tapetin etsiminen googlen kuvahaun avulla tuotti tulosta ja saimme selville että kyseessä on brittiläisen Cole & Sonin Whimsical kokelman tapetti Melville. Tapettia ei ole hyllyssä Suomalaisilla maahantuojilla ja tapetti on kallista, joten tilasimme näytekappaleet eri väreistä, jotta olisimme voineet mallailla mikä näyttä hyvältä. 

Meillä oli tässä kohtaa aikataulun kanssa jo vähän kiire, joten olimme tyytyväisiä kun valmistajalta tuli viesti jo tilausta seuraavana päivänä, että näyte on lähtenyt Lontoosta Helsinkiin. Tilausseuranta kuitenkin päätyi UPSin Suomen päässä eikä mitään tapahtunut viikkoihin. Lopulta lähetys ilmoitettiin kadonneeksi. Valmistaja lähetti näytteet uudestaan. Taas odottelimme pitkän tovin, kun paketti katosi sen kohdattua vaiheen, jossa lähetys olisi pitänyt tullata. Enää ei ollut aikaa odotella, joten teimme parhaan arvauksen ja tilasimme tarvittavat rullat Suomalaisen maahantuojan kautta. Kun tapetit olivat jo seinillä, tuli UPSista vihdoin ilmoitus että paketti on löytynyt (oltuaan 2kk kadoksissa) ja voisimme tullata sen. Ilmoitimme UPSille, että lähetykset on jo reklamoitu kadonneiksi, emmekä ole niistä enää kiinnostuneita. UPS vaati meitä maksamaan tullauksesta. Lisäksi toisesta kadonneesta lähetyksestä tuli noutoilmoitus aivan eripuolelta kaupunkia, kuin missä asuimme. Ilmoitimme uudestaan, että meillä ei ole sopimusta UPS:n kanssa, vaan heidän sopimuksensa on lähettäjän kanssa. Lähettäjälle olemme reklamoineet kadonneet lähetykset ja emme halua olla asian kanssa enää tekemisissä. UPS jatkoi edelleen tullauksen karhuamista ja jouduimme soittelemaan useita kertoja heidän (englanninkieliseen) asiakaspalveluunsa ennenkuin karhulaskujen tulo lakkasi. Jatkossa tiedän ettei mitään kannata tilata EU:n tullialueen ulkopuolelta. Ei edes ilmaisia näytteitä.

Tässä kuva asennetusta tapetista. "Kristallikruunu" on mummulta peritty. Kaikki katot viimeisteltiin kattolistoilla. 


Nuo polystyreeni kattolistat ovat muuten Orient Decorin mallistosta ja päällemaalattu kattomaalilla. Tulivat tarpeeseen, koska meillä oli paljon johtoja piilotettavana ja lisäksi ne oli helppo asentaa ilman aikaisempaa kokemusta. Tilasimme ensin muutamia näytepaloja, joiden avulla saimme hahmoteltua riittävän syvän profiilin niin että johtojen pintavedot saatiin samalla piiloon.

Kierot seinät vaativat paljon viimeistelyjä


Ei kommentteja: