maanantai 3. huhtikuuta 2023

Vihdoin valmista

 Eikä kestänyt kuin 5 kuukautta! Meinasi välillä uskokin loppua, mutta olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Kodin uusi väritys on hyvin neutraali vaaleilla pinnoilla. Vihjettä rakennuksen iästä (70 vuotta) tuo korkeat listat, ikkunasyvennykset ja ikkunalautojen alkuperäiset 50 -luvun laatoitukset. Modernia makua ja luonnetta mieletön rosteri-imitaatio keittiö ja makuuhuoneen metallinhohtoinen tapetti. Makuuhuoneen ja olohuoneen toisistaan erottava alkuperäinen lasipariovi säilytettiin, mutta hiottiin ja maalattiin mustaksi. Koska asunto on pieni, hyödynnettiin koko eteisen pitkä seinä laittamalla siihen (kenkä)kaappitilaa. Laatikoista löytyy paitsi kengät, myös laukut, pipot, kaulahuivit, sateenvarjot ja lankit, pesuaineet ja vessapaperi. Sekä paljon muuta. 

Alin kerros vielä asentamatta ja ulko-ovi maalaamatta

Ja jotta elämä olisi täydellistä, koko muun remontin valmistuttua kävi taloyhtiö vaihtamassa patterin jonka putki oli puhkiruostunut. Luonnollisesti alkuperäistä mallia ei ollut saatavilla, joten nyt yksi olohuoneen pattereista on eri mallia kuin muut ja juuri asennetut lattialistat jouduttiin sen kohdalta asentamaan uudestaan...


Mutta maksaminen ei toki vielä loppunut tähän. Isännöitsijä, jolle oli lähetetty kaikki tiedot ja speksit hanojen ja laminaattien tyyppihyväksynnästä lähtien, halusi vielä tulla tekemään lopputarkastuksen (170€ + matkat), vaikka edellisen käynnin jälkeen ei oltu edes tehty mitään tarkastettavia töitä. Tästä ei voinut kieltäytyä, joten päästimme siis isännöitsijän sisään ja annoimme hänelle mahdollisuuden ihailla kauniisti remontoidun asunnon sisäpintoja. Ihanan kallista!

1 kommentti:

Pirkko kirjoitti...

Kylläpäs oli kekseliästä asentaa noita hauskoja laatikostoja eteiseen. En ole itse älynnytkään, että toimivat kapeassa tilassa noin hyvin. Eikö isännöitsijällä ollut noihin mitään sanomista? Meillä olisi myös tarvetta uusia lattialaminaatteja. Katsotaan, mitä meidän isännöitsijä niistä sanoo.
https://tammentalot.fi/isannointitoimisto-lahti